Het gaat erom dat je achter het product staat

V.C.W Streefland in installatienieuws

De douchewc wordt steeds populairder. Zowel onder consumenten als onder installateurs. Waar dat laatste uit blijkt? Uit het snelgroeiende ‘legertje’ ambassadeurs die mede bouwen aan een verdere uitrol van de Geberit AquaClean douchewc. We vroegen een aantal naar hun beweegredenen en ervaringen om ambassadeur te worden.

Naam bedrijf: VCW Installatie, Helvoirt. VCW Installatie bestaat al ruim 65 jaar en momenteel staan er vier man op de loonlijst. Eigenaar is Vincent Streefland die in Helvoirt en wijde omtrek elke dag werkt aan zijn betrouwbare en gedegen reputatie. VCW Installatie is van alle sanitaire markten thuis. “Bent u op zoek naar een ervaren partij voor het aanleggen van centrale verwarming, loodgieterswerk, het plaatsen van dakbedekking of het vervangen van de riolering? Heeft uw cv-ketel onderhoud nodig?”, prijst het zichzelf aan.

Vincent Streefland is wat betreft het fenomeen douchewc geen nieuwkomer. Bepaald niet zelfs.  Hij belooft een bericht uit de plaatselijke krant te mailen waarin hij beeldend vertelt over zijn kennismaking met de douchewc. Nadat hij het bericht heeft gestuurd, belt hij op: “Ik zag tot mijn eigen verbazing dat dit bericht uit 2012 kwam. Dus zo lang ben ik al bezig met de douchewc.” Hij maakte kennis met het reinigen van je billen met water in Turkije.

Taboe

“Papier vindt men daar onhygiënisch”, laat hij weten. Hij zit er na die kennismaking met de douchewc heel anders in. “Reinigen met water nadat je het toilet hebt gebruikt, is voor veel mensen en taboe. Je kunt het overal over hebben, maar daarover nog steeds niet. Er wordt ook veelal lacherig over gedaan. De heersende opvatting is dat je voor het reinigen van je bips toiletpapier voor gebruikt.  En de papierfabrikanten doen er alles aan om het gebruik van toiletpapier zo aangenaam mogelijk te maken.”

Prima

Zelf heeft hij twee AquaClean douchewc’s en die bevallen het gezin prima. “Je voelt je fris en schoon en dat frisse gevoel beleef je elke dag opnieuw.” Het is een boodschap die hij maar wat graag uitdraagt en die ook al heeft geleid tot de plaatsing van tientallen AquaClean douchewc’s. Hij weet dus inmiddels wat hij allemaal op zijn pad kan tegenkomen. “In nieuwe en relatief nieuwe woningen is plaatsing doorgaans gen probleem, maar je komt ook in woningen die veel ouder zijn en dan is het een ander verhaal. Moet je een oplossing verzinnen voor het water en de stroom. Maar dat vinden wij juist leuk. Wij zijn goed, al zeg ik het zelf, in het bedenken van oplossingen waar de klant blij van wordt.”

Nuttig

Voor wat betreft de plaatsing komt hij niet meer voor verrassingen te staan en daarover heeft hij dan ook niets nieuws gehoord in de hands-on training die hij heeft gevolgd. Toch was het ook voor hem een nuttige cursus. “Elke training is nuttig”, is zijn stelling. “Voor mij was het vooral leerzaam omdat ik in contact ben gekomen met andere installateurs van allerlei pluimage en daar leer je altijd van. En het marketing-verhaal vond ik interessant.”

Gepassioneerd

En hij wist het eigenlijk al, maar weet na die training ook zeker: “Het gaat erom dat je achter het product staat. Als je hiermee begint, maar je bent er niet door gepassioneerd, dan weet ik niet of je eraan moet beginnen. Heb je die passie net als ik wél, dan heb je een fantastisch product dat de komende jaren in Nederland steeds beter zijn weg zal vinden, daar ben ik van overtuigd.”