Zilveren jubileum installatiebedrijf VCW Streefland

ZILVEREN JUBILEUM INSTALLATIEBEDRIJF VCW STREEFLAND

“Ambitieus mag je me wel noemen, ondernemend …”

Na 25 jaar neemt Helvoirtenaar Vincent Streefland (58) de tijd om uit te leggen waarom het ondernemerschap hem zo goed past. Als kind uit een ondernemersgezin gaat hij graag zijn eigen weg. “Ik ben niet geschikt voor een baas!”

De drang naar een zelfstandig ondernemersbestaan voelt Streefland al wanneer hij zich, na zijn diensttijd bij Unifil in Libanon, in het loodgietersvak bekwaamt bij een installatiebedrijf in Hedel. Hij ziet kansen in Helvoirt, waar hij zich graag zou vestigen vanwege het rijke sociale leven dat hij hier heeft.

De hint van vakgenoot Jo Royers over de voortzetting van zijn loodgietersbedrijf aan de Kastanjelaan, (nu winkel Groente & Fruit) zet Vincent aan het denken. En brengt hem later tot actie, want vanaf 1995 werken Vincent en Jo 5 jaar lang samen in loodgietersbedrijf Streefland-Royers. Het lijstje van Royers met de namen van 25 vaste klanten is een mooi begin van de onderneming.

Na de pensionering van Royers bouwt Streefland verder aan het bedrijf. Hij verhuist in 2000 naar de Vendelstraat, waar hij het pand betrekt van Louis Bergman, eveneens een vakgenoot die ermee stopt. Enkele prachtige oude gereedschappen, zoals de zetbank voor zinkwerk verhuizen mee. Niet alleen als herinnering aan een andere tijd, maar ook om nu en dan te gebruiken! Het loodgietersbedrijf groeit uit tot VCR Streefland installatietechniek. Met vier mensen, onder wie zoon Paul (21), bedient het bedrijf nu zo’n 3000 klanten.

Er wordt geen lood meer gegoten bij Streefland, de loodgieter is een ‘totaal-installateur’ geworden. Het reguliere werk aan kranen, dakgoten, badkamers en cv-installaties blijft, maar “we zijn ook ambassadeurs geworden van verduurzaming.” Niet alleen de overheid, maar ook veel klanten zijn gemotiveerd voor duurzamere installaties. “Wij adviseren hen bij het maken van keuzes, bij de afweging tussen kosten en baten,” licht Vincent Streefland toe.

“Prachtig werk,” vindt ook zoon Paul, “Het is gevarieerd, je leert enorm veel, zowel op technisch als sociaal gebied.” Als man van de nieuwe generatie werkt hij ook aan de modernisering van het computersysteem. En zit hij achter de nieuwe website van het bedrijf.

Paul ziet een toekomst in dit bedrijf wel zitten. “Ik kom in een gespreid bedje,” licht hij toe, “Ik zie het als een prachtige kans, die ik graag aangrijp.” Vader en zoon liggen elkaar wel, de samenwerking gaat als vanzelfsprekend. Paul gaat ervoor om de naam van het bedrijf nog vele jaren hoog te houden, “met één kleine wijziging misschien: VCW Streefland wordt dan PCW Streefland.”